A mai receptem egy egyszerű krémleves, amit még az is elfogyasztott, aki nem brokkolirajongó. Gyors, finom, laktató, és nem utolsó sorban: meleg! :-)
Hozzávalók kb. 2 liter leveshez:
- 1 fej brokkoli
- 1 dl tejszín
- fél tk. bors, 1 tk. só
- teljes kiőrlésű buci, kifli, vagy kenyér
- reszelt sajt
Elkészítés:
- A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát apróra kockázzuk, és feltesszük annyi vízben, amennyi ellepi.
- Puhára pároljuk. Kóstoljunk többféle részt, rózsát is, szárat is, hogy biztosra menjünk, mindenhol megpuhult.
- Ha puha, levesszük a tűzről és botmixerrel simára turmixoljuk.
- Visszatesszük, és ha újra forr, beleöntjük a tejszínt, fűszerezzük. Ha megint forr, kész is van :-)
- A barna péksütit felszeleteljük, sütőben kicsit megpirítjuk. Kivesszük, rászórjuk a sajtot, és visszatoljuk. Ha a sajt ráolvadt, ez is kész. A leves mellé tálaljuk.
A sajtos roppancsot mindig frissen készítsük el mellé, úgy az igazi. Egy adag leveshez kettőnknek elég volt egy jó nagy, méretes kifliféle.
Jó étvágyat!
Nagyon szeretem a brokkolikrémlevest! Igazán jó hozzá ez a sajtos kifli! Próbáld ki egyszer almachips-szel is!
VálaszTörlés