Világbajnok paradicsomleves

Lisztmentes, cukormentes...
A véletlen szüleménye ez a leves, de hatalmas sikert aratott. Nem túl gyakori, hogy egy-egy étel rendszeresen előfordul nálunk, inkább kísérletezgetünk, de ez a paradicsomleves folyton porondon van :-) Nem véletlenül... :-) (Még az ételek terén kicsit maradibb apósom is kétszer szedett :-D)



Hozzávalók 2-3 főre:
  • 1 fej bébifokhagyma (vagy 3-4 gerezd fokhagyma)
  • 3-4 ek. olívaolaj
  • 7-8 dl 100%-os paradicsomlé (nem sűrítményből!) - amit én szoktam venni, azt 0,75 literes kiszerelésben árulják
  • 1 ek. provanszi fűszerkeverék (Sonnentor)
  • fél tk. őrölt fekete bors
  • 1 ek. méz

  • reszelt sajt
  • pár szelet barna kenyér, vagy szárított kenyérkockák

Nem, a só nem véletlenül maradt ki belőle, a bors és a fokhagyma jó erős benne, nekünk így volt teljes.




Elkészítés:
  • A zúzott fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, majd felöntjük a paradicsomlével.
  • Ha forr, fűszerezzük a provanszi keverékkel és a borssal, picit hagyjuk forrni, majd lehúzzuk a tűzről.
  • Ha fogyaszthatóvá hűlt, belekeverjük a mézet.
  • Reszelt sajttal és szárított kenyérkockával igazán különleges! (Ehhez pár szelet barna kenyeret kockázzunk fel és toljuk forró sütőbe kb. 10 percre. Készítsünk nagyobb adagot, eláll!)



Ha így megkóstolod a paradicsomlevest, a rabja leszel!! ;-)

Megjegyzések