Lisztmentes, cukormentes...
A véletlen szüleménye ez a leves, de hatalmas sikert aratott. Nem túl gyakori, hogy egy-egy étel rendszeresen előfordul nálunk, inkább kísérletezgetünk, de ez a paradicsomleves folyton porondon van :-) Nem véletlenül... :-) (Még az ételek terén kicsit maradibb apósom is kétszer szedett :-D)
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 fej bébifokhagyma (vagy 3-4 gerezd fokhagyma)
- 3-4 ek. olívaolaj
- 7-8 dl 100%-os paradicsomlé (nem sűrítményből!) - amit én szoktam venni, azt 0,75 literes kiszerelésben árulják
- 1 ek. provanszi fűszerkeverék (Sonnentor)
- fél tk. őrölt fekete bors
- 1 ek. méz
- reszelt sajt
- pár szelet barna kenyér, vagy szárított kenyérkockák
Nem, a só nem véletlenül maradt ki belőle, a bors és a fokhagyma jó erős benne, nekünk így volt teljes.
Elkészítés:
- A zúzott fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, majd felöntjük a paradicsomlével.
- Ha forr, fűszerezzük a provanszi keverékkel és a borssal, picit hagyjuk forrni, majd lehúzzuk a tűzről.
- Ha fogyaszthatóvá hűlt, belekeverjük a mézet.
- Reszelt sajttal és szárított kenyérkockával igazán különleges! (Ehhez pár szelet barna kenyeret kockázzunk fel és toljuk forró sütőbe kb. 10 percre. Készítsünk nagyobb adagot, eláll!)
Ha így megkóstolod a paradicsomlevest, a rabja leszel!! ;-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése