Birsalmás morzsasüti

Fincsi :-) Nem is fűznék hozzá mást :-) 




Hozzávalók kb. 14 darabhoz:

Sütihez:

  • 280 gramm birsalmapüré
  • 50 gramm puha vaj
  • 2 ek. méz
  • 1 tojás (szobahőmérsékletű)
  • 175 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. őrölt fahéj


Morzsához:

  • 50 gramm tk. tönkölyliszt
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 ek. méz



Elkészítés:

  • Ezt az alaptésztát variáltam: Tündértorta tészta alaprecept
  • Először készítsük el a morzsát: a hozzávalókat a dagasztókarral keverjük morzsásra. A végén rásegíthetünk kézzel is.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Jöhet a sütitészta: keverjük simára a vajat a mézzel, majd jöhet bele a tojás. Ha homogén a massza, keverjük bele a pürét. A sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet 2-3 részletben adjuk hozzá. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük sokáig a tésztát, épp csak addig, amíg a liszt elkeveredik benne.
  • Kanalazzuk őket a formába (kb. 1,5 evőkanálnyit számolhatunk egy sütire), majd szórjuk meg a morzsával (ebből 1 nagy teáskanálnyi jut).
  • 20-25 percig sütjük őket, amíg a morzsa kicsit megpirul.



A sütik száma a formáinktól is függ. Az eredeti recept szerint ez 18 formát tesz ki, nekem 6 sima muffinforma és 8 szívecske lett belőle.

Jó étvágyat! :-)


Forrás: "Cupcakes" c. könyv

Megjegyzések

  1. Nagyon szeretem a tönkölylisztet, elmentettem a recepted!! :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése