Igazi tavaszíz... Bár nem tudom, hogy az milyen, de én ilyennek képzelem el :-)
Csak egy igazán jó provanszi fűszerkeverék kell hozzá, én a Sonnentort használom, igazán-igazán finom, adalékmentes, kizárólag szárított fűszerekből áll, bio. Nem hiányozhat egyetlen konyhából sem!
Na de kanyarodjunk vissza a leveshez :-)
Alapvetően nem vagyok nagy leveses, de ha visszanézem a blogom, hogy milyen receptek kerültek fel mostanság, hát, én sem hiszek magamnak :-) Van egy levesimádó unokatesóm, remélem, értékeli nálam ezt a változást, és talál kedvére valót... (Timi, igen, te! :-D)
Hozzávalók:
- 35 dkg friss zöldbab (helyettesíthetjük fagyasztottal is)
- 3 nagy pohár víz (a nagy poharam kb. 3 decis)
- 1 dl tejszín (jó minőségű legyen)
- 1 csapott tk. himalája só
- 1 nagy ek. provanszi fűszerkeverék
Elkészítés:
- A zöldbabot megmossuk, a végeit levágjuk, feldaraboljuk.
- Felöntjük a vízzel, puhára pároljuk.
- Lehúzzuk a tűzről, botmixerrel simára turmixoljuk.
- Mehet vissza, hozzáadjuk a tejszínt és a fűszereket, összeforraljuk, és kész is!
Nem fogtok csalódni! :-)
Nagyon szeretem a krémlevest, de zöldbabból még sosem próbáltam... Nem is értem miért nem... Nagyon jó ötlet!
VálaszTörlésNekem sem jutott volna eszembe, de a téli munkahelyemen a szakácsnő egyik este zöldbabkrémlevest főzött :-) Magamra szedtem még pár ötletet :-)
Törlés