Könnyű őszi csemege és hamar kész :-) Ezelőtt sosem készítettem még borított tortát, de kijelenthetem: pofon egyszerű! Egyrészt: a gyümölcs sütéskor alul van, így nem süpped bele a tésztába (van persze, amikor annak is meg van a varázsa...). Másrészt: van egy könnyű tortánk egy egybefüggő gyümölcsös réteggel, anélkül, hogy sikeresen két egyforma részre kéne vágnunk a sérülékeny piskótatésztát. Csupa öröm, mi? :-) hajrá!
Hozzávalók egy kis, kb. 18 centis tortaformához:
- 4 tojás (lehetőleg bio vagy házi)
- 4 evőkanál barna rizsliszt
- 2 evőkanál méz vagy xilit vagy más természetes édesítőszer
- 8 szem szilva
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
- A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és hosszában vékony csíkokra vágjuk.
- Feltesszük egy lábosban a gázra, pici vizet öntünk alá, és rászórjuk a fahéjat. Összeforraljuk, hogy kicsit "megrottyanjon" :-) Sűrű, illatos masszát kell kapnunk, de ne hagyjuk, hogy a szilva pépesre főjön, maradjon darabos.
- Az alaprecept szerint piskótatésztát készítünk.
- A tortaforma aljában eloszlatjuk a kissé kihűlt szilvás masszát, majd ráöntjük a piskótatésztát. Egyengessük simára a tetejét.
- 170-180 fokos sütőben kb. 20 percet sütjük (tűpróba!)
- Miután kihűlt, kiborítjuk a formából - így a tetejére kerül a gyümölcs.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése