Igazi őszi csemege... Ideális arra az időre, amikor még van friss szőlőnk, de néhanapján már elég hűvös van ahhoz, hogy az ember olvasztott sajtot majszoljon ;-)
Ajánlom drága sajtimádó unokatesóm, Panna figyelmébe :-)
Diós ropogós:
(egy tepsire való)
Sült camembert:
(2 főre)
Igazi lélekmelengető ;-)
Ajánlom drága sajtimádó unokatesóm, Panna figyelmébe :-)
Diós ropogós:
(egy tepsire való)
- 75 g darált dió
- 60 g liszt
- 60 g zabpehely
- 1 ek. olívaolaj
- csipet só (himalája, esetleg tengeri)
- 2-2,5 deci víz
- A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vizet fokozatosan adjuk hozzá. Jó folyós lesz a tészta, de mire a sütő bemelegszik, a zabpehely megszívja magát.
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát sütőpapírra kenjük. Összesen 1 órát sütjük, 15 perc elteltével szeleteljük fel, így süssük tovább. Ha van pizzavágónk, azzal a legegyszerűbb.
- Hűtsük ki a szeleteket, majd zárható dobozban tároljuk. Jó sokáig eláll, előre is elkészíthető.
Sült camembert:
(2 főre)
- 2 camembert sajt
- 2 marék szőlőszem
- A sajtot felkockázzunk, és a szőlőszemekkel együtt alufóliába csomagoljuk. Forró sütőben 15-20 percig sütjük. Még melegen kenjük meg vele a ropogósokat, ha kihűl, már nehezebben varázsoljuk rá :-)
Igazi lélekmelengető ;-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése