Szőlős sült camembert diós ropogóssal

Igazi őszi csemege... Ideális arra az időre, amikor még van friss szőlőnk, de néhanapján már elég hűvös van ahhoz, hogy az ember olvasztott sajtot majszoljon ;-)

Ajánlom drága sajtimádó unokatesóm, Panna figyelmébe :-)



Diós ropogós:
(egy tepsire való)

  • 75 g darált dió
  • 60 g liszt
  • 60 g zabpehely
  • 1 ek. olívaolaj
  • csipet só (himalája, esetleg tengeri)
  • 2-2,5 deci víz

  • A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vizet fokozatosan adjuk hozzá. Jó folyós lesz a tészta, de mire a sütő bemelegszik, a zabpehely megszívja magát. 
  • A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát sütőpapírra kenjük. Összesen 1 órát sütjük, 15 perc elteltével szeleteljük fel, így süssük tovább. Ha van pizzavágónk, azzal a legegyszerűbb.
  • Hűtsük ki a szeleteket, majd zárható dobozban tároljuk. Jó sokáig eláll, előre is elkészíthető. 



Sült camembert:
(2 főre)

  • 2 camembert sajt
  • 2 marék szőlőszem
  • A sajtot felkockázzunk, és a szőlőszemekkel együtt alufóliába csomagoljuk. Forró sütőben 15-20 percig sütjük. Még melegen kenjük meg vele a ropogósokat, ha kihűl, már nehezebben varázsoljuk rá :-)


Igazi lélekmelengető ;-)


Megjegyzések