Nem teljesen receptértékű, inkább csak ötlet :-)
Mostanában ráálltam a krémleveskészítésre, és néha fejtörést okoz, hogy mi is legyen a levesbetét. Valami mégiscsak kéne bele... Bár most épp cáfolom magam, ugyanis egy isteni tavaszi zöldbabkrémlevest kortyolok - recept hamarosan! -, a' la natur...
Szóval néha elsiklunk a legegyszerűbb megoldások felett. Mint a krémlevesek esetében a mezei barna kenyérkockákkal. Minden levesfőzésnél azonban kész pocsékolás járatni a sütőt pár szelet kenyér miatt, jobban járunk, ha előre nagyobb adagot készítünk, és üvegben tároljuk a következő felhasználásig. Mivel gyakorlatilag száraz kenyérről beszélünk, nem romlik meg...
A kenyereket felkockázzuk, forró sütőben kb. 15 percet sütjük (10 perc után nézzünk rá, lehet, hogy ennyi is elég lesz, sütőfüggő...). Akkor jó, ha szépen megpirult és kicsit megkeményedett. Ahogy hűl, úgy keményedik majd meg teljesen.
Beszéljenek helyettem a képek :-)
Mi is nagyon szeretjük a krémleveseket, a gyerekek születése után kaptunk rá, amikor már ehettek ilyeneket. Én is így gyártom hozzá a kockákat!
VálaszTörlésKöszönöm a SAD összefoglalós kiigazításodat! :)
Én serpenyőben szoktam megpirítani a kenyérkockákat, mi is sok krémlevest eszünk! :-)
VálaszTörlés