Ostyalapot sajna nem tudok sütni (még :-D), ezért boltit használtam, de a cél szentesítette az eszközt: nagypapámnak készült, aki nagyon-nagyon szereti a citromos nápolyit. Na most ez annyira nem hasonlít rá, mert ennek valóban citromíze van :-) Féltem is, a papa nem egyszerű eset, attól tartottam, ha beviszem neki, ki is hajt vele a szobából. De nem így történt :-)))))) Ez felér ezer bókkal.
A túró miatt romlandó, pár napnál tovább nem áll el, viszont úgy véltem, hogy egy sima vajas krémmel túl folytós lenne. A túró volt kéznél, a problémát hát ezzel orvosoltam...
Hozzávalók:
- 3 ostyalap
- 25 dkg puha vaj
- 1 citrom héja, fél citrom leve
- 1 ek. rapadura (vagy más természetes édesítő, a mézzel azonban óvatosan, folyóssá teheti a krémet)
- 10 dkg túró
Elkészítés:
- A vajat, a túrót, a citromot és a rapadurát összedolgozzuk.
- Egy ostyalapot megkenünk a krém felével, jöhet még egy lap, krém másik fele, utolsó lap.
- Jól nyomkodjuk meg, majd felszeleteltjük.
- Mama trükkje: Vágjunk először hosszú sávokat, ezeket pedig borítsuk az élükre és így szeleteljük fel. Így nem következik be az a baleset, hogy a szeletelés erejétől minden szeletből kibuggyan oldalt a krém.
Nem roppanós, mint a bolti, a krémtől megpuhul az ostya. A valódi citrom íze kárpótol mindenért (feltéve, hogy gond a puhasága, én így is nagyon szerettem).
Jó étvágyat! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése