Indonéz főzőiskola

Receptszünet, mert nászúton vagyunk ;-) Nem épp aktuális, de jobb későn, mint soha :-)

Helyi főzőiskolában jártunk, eredetileg nem terveztem bejegyzést írni róla, de olyan szuper élmény volt, már a délelőtt közepén tudtam, a képek bizony jönnek a blogra! Nem is tépem a szám, nincs miről, hatalmas élmény (az egész nyaralás, de erről órákig beszélhetnék, nem fogok :-D), finom ízek, remek felkészültség az iskola részéről. Friss hozzávalók, valódi balinéz edények ;-) Mindenhol banánlevél, takarónak, alátétnek, sőt, még a palacsinta alá is ezzel kenik az olajat a serpenyőbe. Főzőcske előtt gyors látogatás a helyi piacon.

Remélem kicsit bele tudjátok élni magatokat, sodródjatok a képeinkkel ;-)

Tempeh
Chili paprikák
Banános stand
Főzősuli
Hozzávalók letakarva, rajtra készen
Minden apróra szelve
Készül a mogyoróvaj - hiányzik az aprítóm :-)
Finomítatlan pálmacukor (itt így hívják a kókuszcukrot)
Páróló/gőzölő berendezés
Marhahús bepácolva

Pácolt hal banánlevélben - a batyu gőzbe megy, a "szaloncukor" a grillre
Zöldséges sült tészta
Zöldséges sült rizs csirkével
Saláta tempeh-vel, földimogyorószósszal
Elkészültek a halas csomagok
Sül a marhanyárs, parázson
Fűszeres, szószos vízi spenót
Az oktatók csak úgy hívták, "a bumm" - CSÍPŐS
raw chili seasoning
olyan erős, hogy a víz nem segít rajtunk, pálmacukorszirupot kell enni rá :-D
Elkészült a marhanyárs
"Terült, terülj asztalkám!"
Kenőecset :-)
Készül a zöld palacsinta (nem, nem ételfesték :-D)
Zöld palkó és fekete rizspuding kókusztejjel
A palkó tölteléke: reszelt kókusz és pálmacukorszirup

Megjegyzések