Na, kinél megy május kellemes estéin a fűtés?! :-) Remélem lassan kitör az igazi tavasz, mert nagyon-de-nagyon-de-nagyon unom már ezt, meg azokat is, akik folyton csak az időjáráson nyavalyognak. Ennek értelmében akkor abba is hagyom, hozok egy gyümölcsös receptet, ami elhozza a jó időt. Remélem működik a terv... ;-)
Kicsit meglepett a recept, meg is mondom őszintén, félve próbáltam ki, de már épp elég jó ötletet valósítottam meg a Rapunzel háza tájáról ahhoz, hogy bízzak bennünk. Megérte :-)
Régebben készült, híján voltam friss gyümölcsnek, na nem mintha most sokkal jobb lenne a helyzet, de lassan indul a gyümölcsszezon, jól meg lehet spékelni ;-)
Mandarint és kiwibogyót kaptam, jó volt a párosítás. A kiwibogyót nemrég fedeztem fel, télvíz idején, az egzotikus gyümölcsök között. Igen, ilyenkor már mindent kipróbál az ember, ha "unja a banánt...". Bejött :-)
A gyümölcsök és a gyümölcslé szabadon variálhatóak, nekem nem volt narancslevem, csak frissen préselt dobozos ananászom, tökéletes volt!
Ha még nem riasztottalak el a gyümölcsburger gondolatától is, nézzük, mi kell hozzá :-)
Hozzávalók 2 burgerhez:
- 2 barna zsemle
- 50 g natúr krémsajt
- 25 g kesukrém (nem mértem le, mehet szemre, feleannyi, mint a sajt...)
- 1-2 evőkanál gyümölcslé, nálam ananász
- friss gyümölcsök: mandarin, kiwibogyó
- frissen őrölt vanília
Elkészítés:
A zsemléket félbevágjuk, mindkét felét megkenjük a krémmel, megpakoljuk a gyümölcsökkel, a vaníliával, és jöhet rá a teteje.
Jó étvágyat!
Forrás: http://rapunzel.de/bio-rezept-fr%C3%BCchte-burger--460.html
Megjegyzések
Megjegyzés küldése